Male på vinyltapet

På kjøkkenet mitt er det et lyseblå vinyltapet. Jeg begynner å bli rimelig lei, og ønsker nå en hvit vegg. Det har likevel ikke vært vinyltapet, slik som denne gang.

Tapeten sitter godt fast, så jeg lurer på om jeg kan male rett på eller ev. Også vinyltapet er et godt underlag for vannbasert maling. På tidligere malt strie er det bare å male direkte i to strøk (etter støvsuging) – ett strøk er nok hvis du . På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden.

Jeg har akkurat kjøpt meg leilighet hvor det er vinyltapet på kjøkken, bad og vaskerom. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male.

Så i ett annet spørsmål at det er mulig å male på våtromstapet med en liten risiko. Husk alltid å male taket først, før du maler veggene. Sjekk at tapeten har godt feste til underlaget.

Vask over med et mildt vaskemiddel, f. Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt.